ROSTIT DE VEDELLA
- Vedella d'ANGUS.
- Sal Maldon.
- Oli d'Arbequina.
Per què la vedella Angus?
La vedella Angus, és una vedella productora de carn. Aquesta és considerada, pels especialistes, com una de les millors carns que es pot tastar en l'actualitat. La raça Angus, és de grandària mitjana i consten dues varietats en funció del seu pelatge, vermella i la negra, poden ser femella o mascle, ambdues originàries d'Aberdeen, Escòcia.
És una raça que no té banyes, és a dir, una raça "mocha". I com és comú en les bones peces de carn es caracteritza per tenir greix intramuscular (greix infiltrat) el que fa que la carn sigui més gustosa i suau a la boca.
Les vedelles solen ser criades en llibertat, en pastures grans i extenses durant els primers 18 mesos de vida, passant a ser alimentades amb cereals i principalment, amb blat de moro, perquè els animals aconsegueixin una penetració del greix similar a la que tenen les carns procedents de Kobe (Japó).
Les característiques principals d'aquesta carn és que destaca pel seu sabor, que és molt tendra i sucosa i que posseeix una bona quantitat de greixos insaturats, amb el que té poc colesterol.